Welcome to my blog

Είμαι η Ντενίζ Δημάκη. Δρομέας. Τριαθλήτρια. Μαμά. Fan του healthy lifestyle. Believer. Μέσα από το προσωπικό μου blog, χαίρομαι να μοιράζομαι τα νέα μου μαζί σας!

Follow Me

Copyright @Deniz Dimaki 2017. All Rights Reserved.

2008 – Olympic Games – Beijing/China

2008 - Olympic Games - Beijing/China

Το όνειρο της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρχε στο μυαλό μου από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον αθλητισμό, στις αρχές του 1992, που άρχισα να ασχολούμαι με τις μεγάλες αποστάσεις σε μικρή ηλικία. Ήταν όμως κάτι σαν να λέμε "αν μου πέσει το λαχείο". Το 2002 που άρχισα να ασχολούμαι με το Τρίαθλο, ενθουσιάστηκα, αλλά το κυνήγι της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004 δεν έφερε αποτέλεσμα - μου έδωσε όμως να καταλάβω ότι υπάρχουν ελπίδες για το 2008. Διάβασε εδώ αναλυτικά την πορεία μου προς το Πεκίνο!

Θεωρώ πως έδωσα έναν παλικαρίσιο αγώνα, μη έχοντας την τύχη με το μέρος μου.

Ξεκίνησα, βγαίνοντας από το κολύμπι 1.47 από την 1η αθλήτρια και μαζί με άλλες 4 αθλήτριες, τις οποίες μετά την ζώνη προσπέρασα - όχι και άσχημα. Δεν έφτανε όμως αυτό. Μου έλειπαν κάποια δεύτερα και ίσως μια καλύτερη εκκίνηση. Το πάλεψα στο ποδήλατο μέχρι τελικής πτώσης και μάλιστα στις ανηφόρες προσπέρασα αρκετές κοπέλες. Είχα όμως άλλον ένα αντίπαλο, την χάραξη της διαδρομής. Η διαδρομή της ποδηλασίας έτεμνε εκείνη του τρεξίματος κι έτσι, το περιθώριο για μία αθλήτρια να την αφήσουν εντός αγώνα, ήταν περίπου 7 λεπτά διαφορά από το κυρίως γκρουπ, χωρίς να κλειστεί στροφή! Δηλαδή ενώ το γκρουπ ήταν πίσω μου πάνω από 4 λεπτά στην τελευταία στροφή (δεν με είχε καν πλησιάσει), κρατήθηκε στην ζώνη αλλαγής όπως και άλλες αθλήτριες που ήταν πίσω μου. Έτσι, ενώ θα μπορούσα στο τρέξιμο και με αυτές τις συνθήκες να διεκδικήσω μια θέση στην 35άδα με το καλό μου τρέξιμο, δεν μου δόθηκε η ευκαιρία.

Το αντιμετώπισα με ψυχραιμία, τα έδωσα όλα πραγματικά και πιστεύω πως τίμησα τα Ελληνικά χρώματα με την προσπάθειά μου. Έζησα τις μοναδικές στιγμές που μόνο μια Ολυμπιάδα χαρίζει και κράτησα τις καλύτερες στιγμές από αυτήν την εμπειρία! Πραγματικά το χάρηκα και αισθάνθηκα πολύ τυχερή που το έζησα. Είναι πραγματικά όνειρο η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αξίζει όσο τίποτε άλλο στην καρδιά ενός αθλητή - εξάλλου έχει μεγάλη αξία και η πορεία προς αυτή. Η συμμετοχή σε αυτές τις μοναδικές στιγμές χαράζονται βαθιά στην μνήμη και στην καρδιά.

Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά την συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες! Ευχαριστώ για το χειροκρότημα και τα καλά λόγια όλων σας! Θα συνεχίσω να τιμώ όσο καλύτερα μπορώ το Τρίαθλο και τον αθλητισμό!

#OlympicGames #Beijing2008 #proud #Greek #grateful

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial