Welcome to my blog

Είμαι η Ντενίζ Δημάκη. Δρομέας. Τριαθλήτρια. Μαμά. Fan του healthy lifestyle. Believer. Μέσα από το προσωπικό μου blog, χαίρομαι να μοιράζομαι τα νέα μου μαζί σας!

Follow Me

Copyright @Deniz Dimaki 2017. All Rights Reserved.

2018 – Δρόμος Θυσίας Καλαβρύτων – Kalavryta

2018 - Δρόμος Θυσίας Καλαβρύτων - Kalavryta

Distance: 10km, Classification: 2nd place

9/12/2018, Καλάβρυτα, Αγώνας στην Μνήμη του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων.  

Η  συμμετοχή μου κάθε χρόνο στον αγώνα των Καλαβρύτων και μάλιστα με την ιδιότητα μου ως ένστολη στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν έχει να κάνει  άμεσα με το αθλητική της πλευρά. 

Η νεότερη ιστορία μας έχει ήρωες και σε πάρα πολλά μέρη στην Ελλάδα το πάθος για την  Ελεύθερη Πατρίδα έχει γραφτεί με αίμα. Πριν 75 χρόνια στις 9 Δεκεμβρίου 1943, δηλαδή την εποχή των προπαππούδων μας στα Μαρτυρικά Καλάβρυτα και στα γύρω χωριά εκτελέστηκαν  500 περίπου Έλληνες για αντίποινα...

Τα στρατεύματα κατοχής των Γερμανών και η ηγεσία τους  δεν μπορούσαν να δεχτούν ότι αυτό το μικρό Έθνος δεν νικιέται. Στην πόλη των Καλαβρύτων οι μνήμες είναι πολύ κοντινές διότι μιλάμε για συγγενείς, μαρτυρίες ανθρώπων που τα έζησαν. 

Ας μην ξαναζήσει κανένας λαός τέτοια θηριωδία, αλλά να είμαστε και πάντα ευγνώμονες με τους προγόνους μας και να Αγαπάμε την Πατρίδα μας. 

Θα έλεγα επίσης να έχουμε μνήμες και γνώση για την ιστορία μας γιατί έτσι τιμούμε τους προγόνους μας και είμαστε σκεπτόμενοι αλλά και να αισθανόμαστε Υπερήφανοι για ό,τι έκαναν για εμάς! 

Στο αθλητικό κομμάτι του αγώνα, ευχαριστήθηκα την συμμετοχή μου, έτρεξα καλά μετά από δύο κοντινούς Μαραθωνίους στα πόδια  και συγκινήθηκα για άλλη μια φορά τρέχοντας σε αυτό το ιερό τόπο. 

Συγχαρητήρια στον Δήμο Καλαβρύτων και στο ΑΣΑΕΔ για την διοργάνωση. 

Στον αγώνα συμμετείχαν  500 περίπου αθλητές με συμμετοχή πολλών ένστολων και παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων.

https://connect.garmin.com/modern/activity/3214878841

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial