Welcome to my blog

Είμαι η Ντενίζ Δημάκη. Δρομέας. Τριαθλήτρια. Μαμά. Fan του healthy lifestyle. Believer. Μέσα από το προσωπικό μου blog, χαίρομαι να μοιράζομαι τα νέα μου μαζί σας!

Follow Me

Copyright @Deniz Dimaki 2017. All Rights Reserved.

2011 – Athens Classic Marathon

2011 - Athens Classic Marathon

Distance: 42.195, Classification: 6th place 

Τέσσερις εβδομάδες πριν είχα τρέξει στον μαραθώνιο του Amsterdam. Ήταν σχετικά επίφοβο να τρέξω και στον Μαραθώνιο της Αθήνας διότι η κούραση άργησε να φύγει. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας όμως έχει κάτι διαφορετικό. Την κλασικότητα και την ιστορία της διαδρομής, την αίγλη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, την αίσθηση ότι είσαι στο σπίτι σου. Σε κάθε σταθμό, σε κάθε συνοικία, όλο και κάποιος θα σε φωνάξει, θα σε παρακινήσει, θα τρέξει δίπλα σου!

Πραγματικά ανατριχιάζεις, παίρνεις δυνάμεις.  Και τέλος ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο! Μαγεία! Αυτό δεν το προσφέρει κανένας Μαραθώνιος στον κόσμο. Τα μάρμαρα αυτά πραγματικά είναι ζωντανά, έχουν ενέργεια! Πήρα την απόφαση λοιπόν την τελευταία εβδομάδα, αφού μου έφυγαν και τα τελευταία πονάκια από τον προηγούμενο και μπήκα στην εκκίνηση. Εννοείται πως διεκδικούσα χρόνους!

Δεν το μετάνιωσα. Μπορεί  να μην υπήρχε σαν στόχος η επίδοση, αλλά ήμουν στην μεγάλη γιορτή της πατρίδας μας. Ο τερματισμός στο Παναθηναϊκό Στάδιο με αποζημίωσε και το καταχάρηκα. Όμορφη εμπειρία!

Θα ήθελα να πω κάτι που θα το λέω πάντα. Το μότο μου είναι ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ και fair play. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ κάτι άλλο ως τρόπο σκέψης στα πλαίσια του αθλητισμού που κάνω. Θα τρέξουμε, θα προσπαθήσουμε, γήινα, θα πανυγηρίσουμε για ρεκόρ, θα φάμε 'τοίχο' σε άλλο Μαραθώνιο και τέλος θα γιορτάσουμε που προσπαθήσαμε! Σήμερα όμως ήταν και κάτι άλλο, διώξαμε όλοι μαζί τον αρνητισμό των ημερών. Μια εικόνα της Ελλάδος διαφορετική από αυτή που βλέπουν οι φίλοι μας Ευρωπαίοι έδειξε σήμερα ο Μαραθώνιος της Αθήνας. Χιλιάδες συμμετοχές, άριστη διοργάνωση που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε από άλλους διεθνείς Μαραθώνιους. Πολύς κόσμος στους δρόμους να γιορτάζει το γεγονός έστω και αν ο καιρός δεν ήταν ιδανικός για θεατές. Η γιορτή βέβαια ξεκίνησε από την Πέμπτη, σε μία εμπορική έκθεση στο Ζάππειο, που ήταν  εξαιρετική. Τα ξένα δίκτυα σήμερα ασχολήθηκαν με την Ελλάδα για άλλο λόγο! Καιρός ήταν!

Ο αθλητισμός λοιπόν είναι κάτι που ταιριάζει στον Έλληνα. Μπράβο στην διοργάνωση, μπράβο στους εθελοντές, μπράβο σε όλους αυτούς που ξεχύθηκαν στους δρόμους για την χαρά της συμμετοχής σε όλους τους αγώνες από 5άχρονα παιδιά έως 75άχρονα παιδιά!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial