Νέοι τρόποι άσκησης, διαφορετικοί από αυτούς που έχουμε συνηθίσει, που ευνοούν τη μυϊκή μας ανάπτυξη.

Αγαπημένες μου φίλες, είναι γνωστό ότι τα  ασχολούμαι με το Τρίαθλο, συμμετέχοντας παράλληλα και σε κάποιους αγώνες στίβου. Άλλωστε από το στίβο προέρχομαι και δεν κρύβω ότι δεν μπορώ να διαλέξω μεταξύ των δύο, διότι και οι αποστάσεις μου έχουν χαρίσει πολλές συγκινήσεις και προπάντων μια στάση ζωής. Από το Τρίαθλο βέβαια έμαθα αρκετά πράγματα, επίσης. Εκτός της αγωνιστικότητας, αλλά και το ότι ένας αθλητής ποτέ δεν έχει κουραστεί αρκετά – πάντα έχει κάτι ακόμα, έμαθα και την εναλλακτική προπόνηση. Αυτό είναι ήδη γνωστό, πιστεύω στις μεγάλες σχολές των αποστάσεων στο εξωτερικό.

Πόσοι αθλητές μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα είναι εξοικειωμένοι με το ποδήλατο; Λίγοι, δυστυχώς! Δεν ξέρουν τι χάνουν. Υπήρξαν στιγμές πριν ξεκινήσω το Τρίαθλο που δυσκολευόμουν σε κάποιους ανωμάλους δρόμους ή έτρεχα κάτω του αναμενόμενου. Τώρα, οι ανώμαλοι δρόμοι είναι το αγαπημένο μου αγώνισμα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι με την προπόνηση στο ποδήλατο ανέπτυξα πολύ καλό μυϊκό σύστημα, και σε πόδια και σε χέρια. Το ποδήλατο είναι αμιγώς αερόβιο άθλημα και ενίοτε στα πιο δύσκολα είναι και αναερόβιο. Έτσι διατηρείς την αντοχή σε υψηλά επίπεδα. Είναι επίσης σίγουρο ότι η προπόνηση με ποδήλατο είναι ο καλύτερος τρόπος αποκατάστασης από τραυματισμούς, αλλά βασικά και ο καλύτερος τρόπος να τους αποφύγουμε. Άρα λοιπόν, την επόμενη μέρα μιας μεγαλύτερης και δυσκολότερης προπόνησης, μήπως θα ήταν προτιμότερο να βγούμε για ποδήλατο χαλαρό, αντί να χτυπήσουμε.. τα πόδια μας πάλι;

Αν πάλι θέλετε να γίνετε δυνατότερες και ικανότερες στον ανώμαλο δρόμο, γίνετε κυνηγοί ανηφόρων! Υπάρχουν αλσύλια, δάση, αλλά και διαδρομές σε πάρκα που προσφέρονται. Όπου βρίσκετε ανηφόρα, πατάτε γκάζι! Η πρότασή μου είναι η αγορά ενός οικονομικού ποδηλάτου (mountain bike προσιτό κοντά περίπου στα 200 ευρώ) όπου θα το χρησιμοποιείτε σε βουνό και πόλη. Μια και μόνο προπόνηση σε κάποιο από τα βουνά της Αττικής (αν είστε εκτός Αττικής υπάρχουν ακόμη περισσότερες επιλογές), θα σας αλλάξει γνώμη. Θα νιώσετε σιγά σιγά το σώμα προς την καλύτερη και δυνατότερη εκδοχή του. Σας υπόσχομαι, φίλες μου, δυνατότερους μηρούς, γάμπες και χέρια – ό,τι χρειαζόμαστε δηλαδή! Θα αποκτήσετε πιο οικολογική συνείδηση και θα θέλετε όλο και περισσότερες μετακινήσεις με το ποδήλατο. Μην ξεχνάτε ότι το ποδήλατο σε στεγνώνει από λίπος. Δοκιμάστε εναλλακτικά το ποδήλατο όταν κάποια μέρα δεν αισθάνεστε ψυχολογικά καλά και ίσως αλλάξετε διάθεση.

Με τέτοια εναλλακτική προπόνηση θα αποκτήσετε, εκτός από μυϊκή δύναμη, νέα διάθεση για προπόνηση, αλλά και περίσσια αυτοπεποίθηση.

Μην ξεχνάμε, φίλες μου, ότι το ποδήλατο ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας. Παρασύρετε και φίλες σας και δημιουργήστε μεγάλη παρέα. Μη δίνετε σημασία σε αυτούς που δε θα σας καταλάβουν, σκεφτείτε ότι κάποιοι μας βλέπουν περίεργα που τρέχουμε κιόλας. Ο κόσμος αλλάζει…και είναι στο χέρι μας να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας – όλα αυτά σε συνδυασμό με προπόνηση! Ελπίζω να σας έπεισα.

-Tip:  θα πρότεινα να χρησιμοποιείτε στο ποδήλατο τέτοια ταχύτητα που να σας δίνει αρκετές στροφές (για να μην πιεστεί η μέση), αλλά και να μην κάνετε την προπόνησή σας αναερόβια, από την πρώτη επαφή. Προπονηθείτε στην αρχή μόνο σε ελεύθερους χώρους από αυτοκίνητα – μέχρι να ξεμουδιάσετε και να θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια!